You are currently viewing Sådan fungerer en e-cigaret

Sådan fungerer en e-cigaret

  • Post author:
  • Post category:Indlæg

Der er flere og flere, der stopper med at ryge. Dog kan det være svært, at slippe nikotinen fuldstændig.

Derfor er der mange der i stedet går over til e-cigaretter. E-cigaretter er et langt bedre alternativ til rygning, da du slipper for mange af de skadelige stoffer som cigaretter indeholder.

Det er bedre at begynde at bruge en e-cigaret end at prøve at stoppe helt, da der er meget større chance for, at dit rygestop er succesfuldt hvis du går over til en e-cigaret.

Hvis du overvejer at ligge cigaretterne fra dig til fordel for en e-cigaret, kunne det være en god ide, at sætte sig ind i hvad en e-cigaret er samt hvilken der passer bedst til dig.

Hvad er en e-cigaret?

En e-cigaret består generelt af tre dele, som er en væskeholder, coil og et batteri. Væskeholderen holder væsken, som man inhalerer som damp, deraf navnet. Coilens opgave er, at lave væsken om til damp, så man har noget at inhalere.

Coilen fungerer ved, at der sidder en glødetråd inden i den, som varmer væsken op, og laver den om til damp. Den tredje og sidste del er batteriet, som giver strøm til coilen, så det hele fungerer.

E-cigaretter er på den måde nogle meget simple mekanismer, der udfører nogle meget simple jobs, nemlig at få en væske til at koge.

Væsken indeholder typisk noget vand, samt eksempelvis glycerol, der giver røgen sin tykkelse. Væsken er ikke farlig, og er meget mere skånsom for lungerne end tobaksrøv er.

Hvordan finder du den bedste e-cigaret?

Hvis du aldrig før har dampet, og gerne vil stoppe med at ryge, er det en god ide at starte med en e-cigaret for begyndere.

Der er nemlig nogle e-cigaretter, der er velegnet til begyndere, og er mere skånsomme. Derudover kan du også finde en masse e-cigaretter og væsker, der er designet til at hjælpe folk med at stoppe med at ryge.

Det kan altså være en smule svært at finde ud af hvilken e-cigaret man skal vælge. Det første man skal gøre klart med sig selv er formålet, og om man vil fortsætte med at dampe på ubestemt tid, eller man på sigt gerne vil ligge det hele fra sig.

Hvis planen er, at man på sigt skal stoppe helt med både røg og damp, så vil det nok være en god ide at prøve et af de mange sæt, der er beregnet til at rygestop.